Home » (K)illuminati

(K)illuminati (the government/system)


Illuminatie ook wel bekend als de geheime dienst (the secret society). Professor Adam Weishaupt richtte in 1776 de Orde van Verlichting (Illuminati) op. De vele documenten en brieven die de politie op een gegeven moment in het huis van Weishaupt aantrof, tonen aan dat de Orde het doel had om regeringen en godsdiensten - en met name het christendom - omver te werpen. In de ontstane chaos wilden de leden van de Orde de macht grijpen en een wereldregering vormen onder hun eigen dictatoriele leiding. Onder de dekmantel van de Vrijmetselarij begon Weishaupt met zijn atheïstische, ontkenning van het bestaan van God of goden; het ontbreken van religieus gevoel, instelling.

Al vrij snel groeide zijn Orde uit tot een Europese broederschap van enkele duizenden intellectuelen. Tegenwoordig wordt de Illuminati ook wel gezien als de ‘stamvader’ van het fascisme, anarchisme en communisme en als één van de drijvende krachten achter de Europese oorlogen en revoluties (o.a. de Franse Revolutie 1787). Op weg naar de Nieuwe Wereld Orde. Op zijn hoogtepunt had de Illuminati meer dan tweeduizend leden in Duitsland, Frankrijk, België, Nederland, Denemarken, Zweden, Polen, Hongarije en Italië, waaronder Goethe, Herder en vele andere prominente hervormers.

Ondanks dat algemeen wordt aangenomen dat de Illuminati eind 18e eeuw is opgehouden met bestaan, wordt de Orde nog steeds in verband gebracht met kopstukken uit de hedendaagse politiek. Zo zouden president Bush (senior), Reagan en zelfs Bill Clinton lid zijn van de Illuminati en zou de invloed van het genootschap in het heden nog steeds zeer omvangrijk zijn. Ook werd het genootschap in verband gebracht met de moord op John F. Kennedy.

De Illuminatie wordt dus in één adem genoemd met de Vrijmetselarij. Niet in de laatste plaats door hun gebruik van een eigen symboliek, die teruggrijpt naar oeroude tradities en zoals ze zelf zeggen ‘tijdloze wijsheid’. De website van de Nederlandse Vrijmetselarij (www.vrijmetselarij.nl) vertelt het volgende over het gebruik van deze symboliek: ‘De diepste symboliek voert in de visie van de vrijmetselaren terug tot het bewerken van de ruwe steen, zijnde het eigen wezen. Hij wordt geacht deze om te vormen tot een zuivere kubiek om daarmee een bouwsteen te worden in het volmaakte bouwwerk. Symboliek is voor ons vrijmetselaren geen onderwerp van verering, noch een doel. Het is een waardevol hulpmiddel tot begrip.’

Symboliek

Zo staat een van de bekendste symbolen gewoon afgedrukt op dollarbiljetten! Hierover zegt Brown in een interview: “Dit symbool is een oorspronkelijk ontwerp van Charles Thomson en werd gepresenteerd aan de Amerikaanse bank in de veertiger jaren toen de Illuminati een wijdverspreid en geaccepteerd genootschap werd en infiltreerde in de Vrijmetselaars Orde van Freemasons. In die tijd waren er veel politici lid van deze Orde, waaronder Vice-President Henry Wallace. Veel historici geloven nog steeds dat President Roosevelt is overgehaald door Wallace om dit ontwerp te gebruiken. Andere complottheorieën zeggen dat juist Franklin D. Roosevelt een hooggeplaatst lid was van de Freemasons.”

Maak een Gratis Website met JouwWeb