Home » Food n Drinks & Meditation/Chakra's

Food n Drinks & Meditation/Chakra's

 E-nummers

E-nummers zijn chemische additieven (hulpstoffen) die door de EU zijn goedgekeurd voor het gebruik in voedsel. Vaak is het aan het nummer alleen moeilijk om te achterhalen om wat voor stof het nu precies gaat. Op deze site kunt u specifieke e-nummers opzoeken.

                                                                                                                                


De e-nummers zijn in verschillende categorieën ingedeeld.


                                    - E100-199 : Kleurstoffen
                                    - E200-299 : Conserveermiddelen
                                    - E300-399 : Anti-oxidanten
                                    - E400-499 : Emulgatoren
                                    - E500-599 : Diverse additieven
                                    - E600-699 : Smaakversterkers
                                    - E700-799 : Conserveermiddelen
                                    - E900-999 : Anti-schuimmiddelen, glansmiddelen, deegverbeteraars,
                                                         zoetstoffen
                                    - E1400-1499 : Gemodificeerde zetmelen

 
Klik hier voor een overzicht van E-nummers die een dierlijke oorsprong kunnen hebben.
E-nummers met dierlijke oorsprong

Laat alle E-nummers zien.

               

 

 

Bron: natuurlijkerwijs.com

 

 

Meditatie Chakra's

Chakra meditatie
In je lichaam bevinden zich zeven hoofd chakra’s, dit zijn knooppunten van energie. Deze knooppunten verbinden je energetische lichaam (je aura) met je fysieke lichaam (je lijf).

Chakra meditatie wordt gebruikt om de zeven verschillende energie-centra van nieuwe energie te voorzien en weer terug in balans te brengen als deze balans verstoord is.

               

De zeven chakra centra zijn:

  1. Wortel of basis chakra. Deze chakra ligt ter hoogte van het stuitje. De basis chakra heeft de kleur rood. Deze chakra staat voor instinct, overleven en veiligheid.
  2. Sacraal chakra. Gelegen in je onderbuik tussen je heupen. De kleur voor deze chakra is oranje. Deze chakra staat voor emotie en sexualiteit.
  3. Navel of Solar Plexus chakra. Deze chakra ligt ter hoogte van je navel. Deze chakra heeft de kleur geel. Deze chakra staat voor macht en wilskracht. Deze chakra staat ook wel bekend als de zonnevlecht
  4. Hart chakra. Gelegen ter hoogte van je hart. De kleur voor het hart chakra is groen. De hart chakra staat voor liefde, vriendelijkheid en genegenheid.
  5. Keel chakra. Deze chakra zit op plaats van de keel en de kleur van deze chakra is blauw. Deze chakra staat voor het kunnen uiten van jezelf en geeft aan wat er allemaal in je omgaat.
  6. Hoofd chakra of derde oog chakra. De charkra zit net onderje voorhoofd tussen je twee ogen. De kleur van deze chakra is indigo. Deze chakra staat voor inzicht en visualisatie.
  7. Kruin chakra. Dit is de chakra die boven op je hoofd zit. De kruin chakra is de chakra die alle anderen controleert. De kruin chakra is violet gekleurd. Deze chakra staat voor wijsheid en één zijn met de wereld.

Elke chakra is van invloed op bepaalde emoties en lichaamfuncties. Als het goed is staan alle chakra’s open zijn en zijn allemaal gelijk actief. In de meeste gevallen is dit niet zo. Hierdoor kunnen de chakra’s niet voldoende functioneren waardoor er blokkades kunnen ontstaan zodat de energie niet goed kan doorstromen. Als een aantal chakra’s niet goed functioneren zullen de andere chakra’s over actief worden waardoor er een verstoorde balans zal ontstaan. Een chakra meditatie kan je helpen om je energie weer in balans te brengen

Een typisch chakra meditatie zal beginnen bij de basis chakra en geleidelijk alle chakra’s langs lopen tot de kruin chakra’s Chakra-meditatie is een vorm waarbij je doormiddel van aandacht voor je chakra’s een ontspannen en energierijk gevoel creëert.

Je kunt voor het werken met je chakra’s meditatie verschillende vormen van meditatie gebruiken. Belangrijk voor jou is dat dit een meditatie vorm is die bij jou past.

Gedurende de chakra meditatie behandel je elke chakra. Middels deze meditatie geef je specifiek aandacht aan elke chakra. Je duikt als het ware in die chakra en merkt hoe de chakra aanvoelt. Door het gevoel (en dus de staat van de chakra op dat moment) te accepteren en je chakra te omgeven met jouw liefde en aandacht, herstel je het energetische evenwicht van die chakra.

Wanneer je alle chakra’s hebt behandeld ontstaat een nieuwe balans tussen de chakra’s. Je merkt dat je energie huishouding opgeschoond is en daardoor voel jij je geestelijk beter.

Bron: http://www.mediterenleren.nl/meditatievormen/chakra-meditatie/